VMM: Offline P2V Sırasında Error 2921
Senaryo
Organizasyon içerisindeki fiziksel bir sunucuyu Offline p2v yaparken aşağıdaki hatayı alabilirsiniz.
Error (2921)
VMM cannot complete the operation on the file C:\Users\SCOMSdk\AppData\Local\Temp\SCVMM.fab1d5691c\boot.wim on the HVServer.bemar.corp server. One of the following system errors occurred: a file is read-only, the specified path is a directory, or Virtual Machine Manager does not have the required permissions.
Recommended Action
Ensure that the path is valid and VMM has the appropriate rights to perform this action.
Neden
VMM Server üzerindeki Virtual Machine Manager servisini yöneten hesabın, offline p2v yapılacak source üzerinde yeterli yetkiye sahip olmadığı durumlarda bu hatayı alabilirsiniz.
Normal şartlarda Virtual Machine Manager servisi Local System hesabı tarafından yönetilir ve bu durumda sorun yaşanmaz. Ama örneğin yapınıza OpsMgr (Oprations Manager) entegrasyonu yaptıysanız ve OpsMgr tarafındaki servisleri farklı hesaplar ile yönetilecek şekilde configure ettiyseniz (best practice yöntemidir) bu durum VMM’i de etkiler (özellikle tüm VMM rolleri ve admin console aynı server üzerindeyse) ve Virtual Machine Manager servisi farklı bir hesap ile çalışır.
Çözüm
1. Servisi yöneten ilgili hesap için source üzerinde gerekli yetkileri manuel olarak verebilirsiniz (local administrators gurubuna eklemek gibi)
2. P2v conversion tamamlanana kadar servisi Local System hesabı ile çalışacak şekilde configure edebilirsiniz. P2v tamamlandıktan sonra ise tekrar eski hesabı tanımalısınız çünkü OpsMgr entegrasyonunun doğru çalışabilmesi için bu gerekli.
Yazı Etiketleri: Error 2921 , Offline P2V , P2V , Virtual Machine Manager
Aşağıdakiler de İlgini Çekebilir
- • Windows’lar için Time Zone DST Güncellemesi ve 30 Ekim 2016 Tarihine Kadar Yapılması Gerekenler
- • Windows 25 Ekim Sabahı 1 Saat Gerideyse Yapılması Gerekenler
- • Get-DstInfo | Windows Yaz Saati Uygulaması için Kontrol Aracı
- • Windows DST Hotfix KB3093503 için Toplu Yükleme Aracı ve Yaz Saati Uygulaması 2015
- • Windows 10 Deneme Süresi Nasıl Uzatılır – 270 Gün